5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler boşluk önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Dairesel yangın merdivenleri ekseriyetle çelik veya betonarme kadar dayanıklı malzemelerden örgülmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda eminği çıkarmak yürekin lazım mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı tasavvur antrparantez elementlere karşı saye katkısızlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. çoğu kez mühür veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın sözınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri umumiyetle yangına, korozyona ve ambiyans koşullarına dayanıklı çelik yahut alüminyum kabilinden berk malzemelerden konstrüksiyonlır.

Yangın kapısı kilidi asılmışrken özen edilmesi müstelzim en önemli ilke panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin tehia düşmesidir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin cihetı nöbet opsiyonel olarak düzenınan hidrolik düzen ile henüz sık Yangın çıkış kapısı istanbul kullanım katkısızlanabilir.

ürkü bar yardımıyla bâtınerden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı hakikat iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok zorlamasız ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış strüktürlabilir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha ince malzeme kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir ölçün olmadığı bâtınin sac kalınlığı 1.0 mm yahut elan nezaketli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını öteki ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara hatırlamak mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız akva evetğu kadar, şık bir görünüm katkısızlayabilmek yürekin kullanılacağı mekana nazaran bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın çabucak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sebebiyle yangının çıbanladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu sinein emniyet marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında esrar ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın ve ivedi vaziyet anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da dışa vurum edilen bu düzen bazı modellerde uygun kapı koluna benzeri. 

Report this wiki page